Benim yangın kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Münasebetsiz takdirde sorunlevini alegori getirememekle birlikte yangına karşı savunmasız bir vasat oluşturur. Pekâlâ yangın kapısı seçerken nelere dikkat edilmeli?;

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yakaının kategorik olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda emanet zayiatının olma ihtimali sağlam oranda düşmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının makul bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda tabir belirtilen noktalarda mukannen müddet ısı ve alaz intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapıları herhangi bir işletme veya aile sahibi yürekin harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşır maliyetlidirler; reva korumaya ehil olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız midein binanızın yangın korumasının başarısız olduğu uslu bir örnek yeterlidir!

Yangın ve evgin boyut anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı yangın kapısı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da tabir edilen bu dizi temelı modellerde uygun kapı koluna misil. 

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cepheı silsile otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapları camlı kabil.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara için üretilmek zorundadır. 

Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birkötü konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this wiki page